Pippi †

Hollandse Herder - Teef

Pippi †
Geboortedatum: 27 februari 2010
Sterfdatum: 6 september 2015
Schofthoogte / Gewicht: 65 cm / 35 kg
Registratie nummer: BRN 17476
Chip nummer: 528210002483667
DNA Profiel:
Vader: Van Leeuwens Ebro
Moeder: Van Leeuwens Mika
Stamboom: Open Stamboom

Resultaten

gecastreerd
HD vrij
ED verdacht
2 epileptische aanvallen gehad sinds augustus 2014 

wisselend kreupel voor, oorzaak nog onbekend, wel spierafname van de schouderpartij

nu aan de prednison ivm verdenking autoimmuun probleem

Informatie

Pippi is rond de leeftijd van 18 maanden herplaatst als erf-/waakhond omdat ze niet fokgeschik bleek door vaginale prolaps tijdens de loopsheid. De nieuwe eigenaar Ronald Plomp heeft haar gesteriliseerd waardoor ze daar geen last meer van heeft.

Pip leeft samen met Bazooka (Like A Hurricane Aiolos Ares) en Lolly (Lagmar van de Baelkenshoek) op het terrein bij ons thuis.

Helaas bleek op 29 september 2014 uit het rontgenen dat Pippi op haar ellebogen niet optimaal is, links heeft ze athrose ontwikkeling en recht is ze verdacht van LPC, heupen en rug zijn wel in orde.

Daarnaast heeft ze sinds midden augustus 2014 al 2 epileptische aanvallen gehad.

Na een jaar van zoeken waar haar pijn vandaan kwam is het totale beeld de afgelopen weken enorm snel verslechterd en hadden we nog maar 1 keuze die waardig was voor Pippi zelf en dat was haar laten gaan.

3 weken geleden heeft Tonny Nikkelen van Lichtbringer Photography nog een hele mooie fotoshoot gemaakt van Pippi waar we enorm dankbaar voor zijn.

Sindsdien is het snel gegaan, Pippi verloor spiermassa zonder aanwijsbare reden en ook de mogelijke medicatie hielp niet

Omdat er met nestgenoten andere familie gefokt is en wordt hebben we er nog wel voor gekozen het bloed van Pippi te laten testen op de ziekte DM (degeneratieve mylopatie) een van de weinige opties die voor de dierenarts nog over bleef bij het totaal beeld, wel had ze dan een zeer a-typisch verloop. WE hopen natuurlijk dat het dat niet is gezien de overige honden uit haar lijnen die ingezet worden in de fok.

Informatie over eigenaar

Eigenaar: R.W. Plomp
Woont in: Culemborg, NL
© 2004 - 2018  Like A Hurricane | Disclaimer
Design by Lichtbringer